Namenitev dela dohodnine Župniji Trzin

Datum objave: 13. december, 2021 Zapisal: Miha Bevk   

Obveščamo vas, da je sedanja vlada sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije (Uradni list RS, št. 155/2021, z dne 29. 9. 2021), v kateri je uvrstila na seznam dohodninskih upravičencev vse sestave Katoliške cerkve (vse župnije). Tako lahko del svoje dohodnine (do 1%) za leto 2021 namenite tudi naši župniji. Kako to storiti si preberite v nadaljevanju.

Da lahko del svoje dohodnine (do 1%) namenite naši župniji, morate izpolniti in podpisati spodnji obrazec (na strani 2) s svojimi podatki ter ga osebno ali s priporočeno pošto poslati na FURS ali pa oddati v župnišču, da jih župnik skupaj zbere in odda na FURS.

Druga možnost, za tiste, ki imate na svojem telefonu nameščeno aplikacijo eDavki, pa je oddaja Zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije elektronsko. V nadaljevanju objavljamo primer elektronske oddaje zahtevka. Tretja možnost je oddaja zahtevka preko spletne strani https://edavki.durs.si (potrebujete osebni certifikat).

Rok za oddajo izjav je do 31. decembra.

 

Klasična oblika oddaje zahtevka je takšna, da kliknete na spodnji gumb za prenos obrazca, v katerem navedete svoje podatke (davčni zavezanec). Pod finančni urad navedite Ljubljana. Podpisan obrazec pošljete osebno ali priporočeno na FURS ali pa ga oddate v župnišče.

Download “Namenitev dela dohodnine Župniji Trzin” dohodnina_zupnija_trzin.docx – Downloaded 26 times – 15 KB

 

Elektronska oddaja zahtevka za donacijo 1% dohodnine Župniji Trzin, davčna številka: 92257321

  1. Odprite aplikacijo eDavki in se vanjo prijavite z vašo PIN številko ali prstnim odtisom.
  2. V aplikaciji na osnovni strani izberite Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije.
  3. Pod obrazci kliknite na gumb Elektronska oddaja.
  4. Preverite svoje podatke (ime, priimek, naslov stalnega prebivališča, davčna številka) in v enega od spodnjih okencev navedite davčno številko upravičenca/-ov ter željenji odstotek, ki mu ga želite nameniti. V primeru, da želite del svoje dohodnine (npr. 1%) nameniti naši župniji, vnesite davčno številko 92257321 ter v okence nižje vpišite 1,0%.
    Po vnosu povsem spodaj pritisnite gumb Oddaj vlogo.

  5. V naslednjem koraku morate dokument še elektronsko podpisati. Najprej prepišite prikazano varnostno kodo, ki se je generirala na zaslonu vaše naprave (v vašem primeru se bo razlikovala od moje prikazane na sliki). V spodnjem delu se bo izpisalo ime upravičenca/-ov, ki mu/jim želite nameniti del svoje dohodnine. Preverite, da je izpisano pravo ime upravičenca, ki mu želite nameniti del svoje dohodnine (npr. ŽUPNIJA TRZIN).
    Povsem na dnu aplikacije pritisnite gumb Podpis.
  6. Postopek je zaključen. Vloga bo avtomatsko vložena na pristojno Finančno upravo.

 

 


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.