GALERIJA SLIK: Praznovanje sv. Florijana

Datum objave: 8. maj, 2018 Zapisal: Miha Bevk   

Obljavljamo galerijo slik praznovanja našega farnega zavetnika sv. Florijana. V četrtek, na sam god našega patrona, smo v češčenje do večera izpostavili Najsvetejše, ki smo ga sklenili z litanijami vseh svetnikov in blagoslovom z Najsvetejšim. Kot običajno, so pod oltar s kipom mučenca Florijana priromali romarji s Homca, tokrat z dekanom Andrejem M. Pozničem in bogoslovcema Janezom Pavlom Šuštarjem (župnija Homec) in Anžetom Cunkom (župnija Sveti Lovrenc – Kokrica).

Na koru sta glasove ob spremljavi orgel združila homški in trzinski mešani cerkveni pevski zbor. Med mašo, ki je bila darovana za sosesko Homec, smo se posebej spomnili tudi pokojnega homškega župnika Lojzeta Hostnika, ki je odšel k Bogu v začetku aprila. Po maši smo prejeli blagoslov z relikvijami sv. Florijana, pred cerkvijo pa smo se nato ob dobrotah naših pridnih gospodinj prijetno družili do mraka.

 

V nedeljo smo praznovali florijanovo nedeljo. V procesiji smo z relikvijami sv. Florijana ob spremstvu Mengeške godbe, narodnih noš in domačih ter okoliških gasilcev (vseh skupaj je bilo okrog 90) odšli proti cerkvi, kjer je bila slovesna sv. maša za vse žive in pokojne gasilce in gasilke. Po maši smo se v sprevodu, skupaj s kamniškimi mažoretami, odpravili proti gasilskemu domu.

Galerija slik: God sv. Florijana


Praznovanje godu sv. Florijana z romarji s Homca

Galerija slik: Florijanova nedelja


Gasilska sveta maša


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.