VESELIMO IN RADUJMO SE – KRISTUS JE VSTAL! ALELUJA!

Datum objave: 11. april, 2020 Zapisal: Miha Bevk   

Z velikonočno vigilijo smo že vstopili v praznovanje vstalega Kristusa, ki je na veliki petek mnogo pretrel, bil križan, umrl za nas in naše grehe ter se spustil do predpekla. Premagal je smrt in zveličavno vstal ter se prikazal ženam, ki so prišle h grobu. Začenjamo 50-dnevno praznovanje.

Letošnje praznovanje velike noči je nekaj posebnega, saj so bili zaradi izrednih razmer razglašeni določeni ukrepi, da bi zavirali širjenje virusa. Zaradi tega so naše cerkve prazne, duhovniki mašne daritve opravljajo brez navzočnosti ljudstva. Kljub temu pa Kristus ostaja v sredi med nami, se za nas daruje, za nas umira, in nas po Njegovem vstajenju kliče v novo življenje.

“Post je zaključen. Ne skrbi, če nisi naredil vsega, kar si hotel. Jezus ti odrešenje daje zastonj. Ne praznuj predvsem zaključka postnega časa. Post je bil priprava na praznovanje, ki ga začenjamo danes. To praznovanje bo trajalo petdeset dni, vse do binkošti. Praznuj Jezusovo vstajenje! Praznuj danes in vseh petdeset dni! Veseli se! Dovoli, da se tvoji bližnji nalezejo tvojega veselja!”

Velikonočno voščilo

 

VELIKONOČNA VIGILIJA – SREDNJA VAS V BOHINJU (facebook live)
11.4.Posted by Martin Golob on Saturday, April 11, 2020

Velika sobota

 

Blagoslov velikonočnih jedil po domovih

 

Velikonočna vigilija

 

Velikonočna vigilija

 

Veliki petek

 


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.