FOTO: Blagoslov konjev na god sv. Štefana

Datum objave: 26. december, 2014 Zapisal: Miha Bevk   

Na god sv. Štefana, 26. decembra, so se pred cerkvijo sv. Florijana v Trzinu zbrali konjeniki. Konje je blagoslovil župnik Boštjan Guček.

IMG_7608

Pobudnik blagoslova, Matic Mušič | Foto: Miha Gradišek

Na pobudo našega farana in konjerejca, tudi člana ŽPS, Matica Mušiča, smo imeli letos v župniji prvič blagoslov konjev, ki je privabil kar nekaj lastnikov konj in ljubiteljev teh plemenitih živali, predvsem pa najmlajših.

Med nami smo imeli poleg dveh domačih konjev še osem gostujočih iz okolice župnije, ki so tako popestrili sam dogodek in nam obljubili, da se bodo tudi v naslednjem letu udeležili blagoslova še v večjem številu.

Po kratki molitvi in blagoslovu konj z željo, da bi jim služilo zdravje in veselje v druženju z njihovimi lastniki, je sledilo še prijetno druženje in pogostitev. Seveda ni manjkalo tudi priložnosti za lepo fotografijo in nastanek galerije slik, katero si lahko ogledate pod prispevkom, saj nam je bilo tudi vreme naklonjeno.

Že sedaj pa vabimo vse konjerejce in ljubitelje konj, da se udeležijo blagoslova tudi v naslednjem letu, v soboto 26. decembra.

Galerija slik


Foto: Miha Gradišek

Galerija slik


Foto: Natalija Nataša Frelih


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.