Urnik svetih maš in češčenje Jezusa

Zadnje spremembe: 15. november, 2015 Zapisal: Miha Bevk   
 • Nedelje:
  Ob 8.00 in 10.00

 

 • Zapovedani prazniki
 • Sveto Rešnje Telo in Kri:
  24-urno češčenje: v sredo pred praznikom ob 19.00 sv. maša, nato izpostavljeno Najsvetejše v češčenje do četrtka do 19.00 ure, ko je slovesen sklep s sv. mašo in procesijo.
 • 15.8. – Vnebovzetje Device Marije:
  Ob 8.00
  Ob 10.00
 • 1.11. – Vsi sveti:
  Ob 8.00;
  Ob 10.00;
  Ob 14.00 molitve za rajne na pokopališčih v Mengšu in Domžalah;
 • 25.12. – Božič:
  Ob 00.00;
  Ob 8.00;
  Ob 10.00

 

 • Nezapovedani prazniki, če ta dan ni nedelja:
  Ob 19.00.
  Nekateri dela prosti dnevi tudi zjutraj.

 

 • Ob delavnikih:
  Ob 19.00
  Torek in četrtek: zjutraj – 07.00;
  Sobota ob 8.00 (včasih tudi ob 19.00, glej redna tedenska oznanila)

 • Češčenje Najsvetejšega
  PETEK, 18.30. Med češčenjem je tudi priložnost za sv. spoved.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe urnika maš. Redna oznanila z urnikom maš lahko vedno spremljate na internetu in na oglasni deski župnije.

 

 

Še nekaj informacij glede sv. maš na splošno in v naši župniji:
 1. Vsak duhovnik lahko naenkrat opravi mašo samo po enem namenu. Vsak duhovnik lahko redno mašuje enkrat na dan, če je resen pastoralni razlog dvakrat, v nedeljo pa največ trikrat.

 2. Predviden dar za sv. maše je še vedno 17€. Tak sistem poznamo v naši državi. Po drugih državah je to urejeno različno: duhovniki imajo plače iz verskega davka ali imajo državne plače, kot tudi pri nas v vojski, policiji, zdravstvu… Zato so tudi predpisani darovi za maše po svetu različni. Dar za sv. mašo pa je glavni dohodek duhovnika, ki je na župniji.

 3. Duhovnik ne more združevati namenov. Ne more hkrati maševati po dveh različnih namenih, za katere je nekdo daroval (npr. za zdravje in za sedmi dan pokojnega). To je povsem nedopustno in tega tudi ne delamo.

 4. V naši župniji bivava dva duhovnika. Večkrat sta zato za isti dan in isto uro oznanjena dva namena. V tem primeru drugi namen opravi naš duhovni pomočnik dr. Bogdan Dolenc. Če sta oznanjena dva namena, pa je doma samo en duhovnik, potem ta opravi mašo po prvem namenu doma, drugi, odsotni duhovnik pa opravi mašo, kjer je (npr. na duhovnih vajah, na dopustu, na romanju). Tako tudi dar razdeliva: vsak duhovnik dobi tisti dar za mašo, ki jo je opravil in toliko, kolikor je naročnik daroval za tisto sv. mašo. Nekateri torej mislijo, da samo župnik »pobere« denar obeh maš, kar ni res in to lahko preverite v župnišču ali pri dr. Bogdanu Dolencu. Vsi mašni nameni so vodeni pod lastno zaporedno številko v posebni knjigi.

 5. Iz navedenih razlogov zato pri maši omenimo oba namena, tudi če pri oltarju nisva oba fizično navzoča. Imenovanje rajnih sicer ni predvideno v vseh molitvah. Zato zahteva od duhovnika, da mora imenovati rajne nima podlage. Duhovnik lahko po lastni želji ali presoji imenuje tudi druge, za katere se ne opravlja ta maša, ali pa prosi za določene še živeče osebe. Pri tem mašna daritev ne izgubi nobene teže ali vrednosti za tistega, za katerega se daruje.

 6. Potrebno je vedeti, da se ne darujejo maše samo za rajne. Poleg teh namenov največkrat prosimo še za zdravje in damo mašo v zahvalo za kakšno uslišano prošnjo. To je sicer prav in dobro, vendar ne pozabimo na tukaj živeče. Prav bi bilo, da bi bila kdaj tudi kakšna maša za žive, ki potrebujejo naše molitve in blagoslova: mladi, zakonci, družine, odvisniki, delavci, revni, preizkušani bratje in sestre. Mašni nameni so pri nas zasedeni povprečno za mesec dni vnaprej. Zato vas prosim, da dovolj zgodaj pridete in rezervirate vaš termin. Tukaj pač velja načelo kdor prej pride, prej melje.

Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.