Župnijska karitas

Zadnje spremembe: 5. december, 2014 Zapisal: Miha Bevk   

,,Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš,
  ta svet je lep, če nekoga rad imaš,
  če roko stisneš komu, ki ga kaj boli,
  ta svet je lep, če si človek do ljudi,,.

Župnijska Karitas Trzin je bila ustanovljena leta 1992 na pobudo takratnega g. župnika Jožeta Tomšiča in je sestavni del Škofijske in Slovenske Karitas.

Področje dela je zajeto v gornjih verzih: biti človek do ljudi. Torej opaziti in prisluhniti socialnim in materialnim potrebam predvsem v Trzinu, občasno pa tudi širše. Občina Trzin ni revna, a živijo v njej družine in posamezniki, katerih standard je veliko pod povprečjem večine občanov. Tu je potrebna občasna materialna pomoč, ki jo financiramo iz darov posameznikov, nabirke in sredstev, ki nam jih za naše delo namenja občina.
Pomemben del našega dela pa je stik in sočutje s posamezniki, ki so iz različnih vzrokov odrinjeni in pozabljeni ter z ostarelimi in bolnimi. Te obiskujemo redno, občasno oz. po potrebi.

Naše delo bi bilo manj učinkovito, če nam župljani in krajani, ki imajo odprto srce in oči, ne bi pomagali z opozorili na posamezne stiske in osamljenost v njihovi bližini, za kar smo jim zelo hvaležni. Vabimo vas, da ste tudi vi vedno bolj ,,človek do ljudi,,.

Poleg tekočega dela med letom pripravimo za:

Drugo nedeljo v septembru Sv. mašo za vse starejše, bolne in invalide. Po maši je čas za klepet in obujanje spominov ob prigrizku. Nudimo tudi prevoz.
Nedeljo Karitas Nabirko hrane, higienskih pripomočkov in denarnih prispevkov. Oblek in obutve ter drugih tekstilnih izdelkov zaradi stiske s prostorom ne zbiramo.
Veliko noč Obiske in obdaritve starejših, invalidov in bolnih

 

Duhovni voditelj ŽK Trzin je g. župnik Boštjan Guček, člani pa so prostovoljci Ani Batis, Bojan Ogorelec, Branka Klavžar, Dani Ložar, Helena Ogorelec, Ivanka Ručigaj, Joži Kurent, Jožica Trstenjak, Marija Savšek in Linca Nemec.

K sodelovanju vabimo vse, ki ob stiskah in pozabljenosti naših župljanov in krajanov, ne ostajate neprizadeti.

Za sporočila potreb, opozoril in obvestil so na voljo

  1. telefonske št. 031-403-594, 564-17-56 ali 059-028-587 (g. župnik)
  2. e-naslova anica.batis@gmail.com ali zupnija.trzin@rkc.si

Vaših denarnih prispevkov pa bomo veseli na TRR: 02305-0253395295.


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.