Duhovne vaje za birmance

Datum objave: 18. september, 2017 Zapisal: Miha Bevk   

“Tudi v prihodnjem letu pripravljamo v Stični nekaj duhovnih vikendov za birmance.

Za fante in dekleta, ki se pripravljajo na birmo imamo v načrtu pet vikendov. En vikend bo namenjen srednješolcem in devetošolcem, ki so že bili pri birmi. Ker vsako leto vsaj nekaj staršev izrazi zanimanje za duhovne vaje zanje, bomo tudi zanje pripravili vikend duhovno obnovo. Za pare ali posameznike.”

Naslov duhovnih vaj bo: POJDI IZ SVOJE DEŽELE  

Duhovne vaje za birmance 2018 bodo izhajale iz Božjega naročila Abrahamu: »Pojdi iz svoje dežele…« (1Mz 12,11). Z birmanci bomo se bomo podali na pot. Toda preden se podam iz svoje dežele, moram ugotoviti, kaj je tista dežela, ki me tako zelo priklepa nase, da Bog želi zanjo, da jo zapustim. Ali je to zgolj lenoba, ali je to moj pametni telefon ali pa morda moja navezanost na internet. Lahko je ta dežela tudi pretirano športno udejstvovanje, kakšno drugo društvo ali pa morda celo prevelika zagnanost v šoli. Veliko stvari/dejavnosti me tako zelo priklepa nase, da mi zmanjkuje časa za molitev, družino, prijatelje, dobrodelnost in nedeljsko mašo. In ko ugotovim kaj moram zapustiti, pride na vrsto vprašanje kaj in kje je tista obljubljena dežela, ki mi jo Bog obljublja in katera ter kakšna je pot do tja.

TERMINI DUHOVNIH VAJ:

  • 2.-4. februar 2018 – starši birmancev
  • 9.-11. februar 2018 – birmanci prejšnjih generacij

BIRMANCI:

  • 16.-18. februar 2018
  • 23.-25. februar 2018
  • 3.-4. marec 2018
  • 9.-11. marec 2018
  • 16.-18. marec 2018

Duhovne vaje bomo s pomočjo animatorjev vodili stiški menihi: p. Maksimilijan File, p. Nikolaj Aracki Rosenfeld, br. Jona Vene, br. Elred Jeneš.

Prijave, informacije in prijavnice z navodili lahko dobite na: duhovnevaje@sticna.si  ali na tel: 041 398 380

 

p. Maksimilijan File


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.