Duhovne vaje

Datum objave: 8. september, 2018 Zapisal: Miha Bevk   

Pošiljam objavo duhovnih vaj za BIRMANCE, MINISTRANTE IN OSNOVNOŠOLCE, ki jih bomo vodili cistercijani v Stični v pastoralnem letu 2018/19.
Lep pozdrav in obilo blagoslova v novem pastoralnem letu.

DUHOVNE VAJE ZA BIRMANCE 2019

Naslov duhovnih vaj: »A si za stvar?« je vzet iz spodbude papeža Frančiška mladim. Vsebinsko pa se bodo duhovne vaje naslonile na Pravilo sv. Benedikta. S pomočjo nasvetov sv. Benedikta se bomo vzpenjali po različnih klinih lestve krščanskega življenja. Čeprav je Pravilo sv. Benedikta drobna in stara knjižica, je skozi stoletja oblikovala duhovno, kulturno in gospodarsko podobo Evrope, je zelo aktualna v vsakem času in za vsakogar. Tudi v 21. stoletju in tudi za otroke našega časa. O tem pričajo številni ponatisi in druge, knjige, ki črpajo iz Benediktovih naukov in jih obravnavajo pod različnimi vidiki.
Duhovne vaje bodo:
V FEBRUARJU: do 15.-17; od 22.-24.
V MARCU: od 1.-3.; od 8.-10.; od 15.-17.; od 22.-24. ter od 29.-31.
Duhovne vaje bova s pomočjo animatorjev vodila patra Maksimilijan File in p. Jona Vene.

DUHOVNE VAJE ZA MINISTRANTE

Naslov duhovnih vaj bo »Kdo smo ministranti?« Skupaj bomo odkrivali identiteto ministrantov. Ministranti so nepogrešljivi pomočniki vsakega mašnika. Kaj pa je tisto, kar nas dela ministrante? Kakšen mora biti ministrant? Zakaj bi sploh bili ministrant? Kakšni so ministranti drugje (v naši deželi ali okoli po svetu)? In še ostala vprašanja, si bomo zastavljali na duhovnih vajah za ministrante.
Duhovne vaje bodo: od 28. do 31. oktobra 2018.
Duhovne vaje bo vodil pater Jona Vene.

DUHOVNE VAJE ZA OTROKE OD 4. DO 7. RAZREDA

Naslov duhovnih vaj bo »Surfajmo v globino«. Duhovne vaje skušajo najti odgovor na potrebe in stiske ljudi današnjega časa. Živimo v času, kje se vse dogaja na površini. Čas in življenjski tempo nam ne dovolita, da bi se podali v globine. Ko pa je človek na površju je, hočeš nočeš, prepuščen najrazličnejšim valovom, ki ga zanašajo ali premetavajo sem ter tja. Kako naj potem najde sodobni iskalec varen pristan ali trdna tla, če je nenehno v gibanju. Jezus pa nam naroča naj odrinemo na globoko. V globini morja so biseri. V globini človekovega srca so zakladi modrosti, srčnosti in seveda vere. V globini naših medsebojnih odnosov so prave vrednote, ki iz nas lahko naredijo zanesljive ljudi, dobre prijatelje, zveste može in žene, požrtvovalne delavce in uslužbence… In v teh globinah, naših src, naših medsebojnih odnosov ter molitev in branja Svetega pisma, srečamo tudi Boga. Boga, ki je za vsakogar od nas pripravil edinstven načrt po katerem lahko uresničimo ves svoj potencial.
Duhovne vaje bodo: od 16.-18. ter 23.-25. novembra 2018.
Duhovne vaje bo vodil pater Maksimilijan File z animatorji.

Informacije in prijave:
duhovnevaje@sticna.si
p. Maksmilijan 041 398 380
p. Jona 041 503 378

Hh


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.