Duhovni vikendi

Datum objave: 8. september, 2018 Zapisal: Miha Bevk   

Duhovni vikendi za veroučence, birmance, prvoobhajance, zakonce… Vabljeni!

DUHOVNI VIKEND za prvoobhajance
Kot pomoč družini pri pripravi otrok na prvo sveto obhajilo pripravljamo duhovni vikend za otroke. Preko kateheze, druženja, igre, molitve, petja, peke kruha, delavnic otroci spoznavajo in poglabljajo zakrament evharistije, predvsem pa imajo možnost, da okrepijo odnos z Bogom. Ob zaključku je kratko srečanje za starše in skupno obhajanje svete maše.
Datum: po dogovoru.

DUHOVNI VIKEND za osnovnošolce 4.–8. razreda
»Pustite, naj otroci pridejo k meni« (prim. Mt 19,14).
Na duhovnem vikendu za osnovnošolce bomo preko svetopisemskih odlomkov, igre, pesmi, druženja, molitve … prihajali k Jezusu in mu dovolili, da nas preseneti s svojo Besedo, pogledom, bližino.
Datum: 8.–10. 3. 2019.

DUHOVNI VIKEND za birmance
V pripravi na prejem zakramenta svete birme je dragocena izkušnja duhovnega vikenda, ki daje možnost izkušnje vere in veselega krščanskega življenja. Sestavljen je iz skupnega bivanja, petja, pogovora, molitve, kateheze, dela v skupinah, pričevanja, razvedrila, obhajanja zakramentov sprave in evharistije. Duhovni vikend se zaključi s srečanjem za starše in skupno sveto mašo.
Datum: po dogovoru.

DUHOVNI VIKEND za devetošolce in srednješolce
Je z birmo vsega konec? Ne. Samo nadaljevanje tvojega življenja z Gospodom, ki te išče, te posluša, ti govori … V duhovnem vikendu boš imel, skupaj z vrstniki in voditelji, možnost prisluhniti Njegovemu glasu, videti Njegovo tiho delo v tvojem življenju, tkati prijateljske vezi … ter se okrepiti za vsakdanje življenje.
Datum: 1.–3. 3. 2019.

DUHOVNE VAJE za animatorje oratorijev
Poletni oratorij vsako leto zaobjame množico otrok in animatorjev. Animatorji vložite ogromno truda v pripravo in izvedbo oratorija. Z vikendom duhovnih vaj vam želimo pomagati, da bi duhovno poglobili temo poletnega oratorija in mogli še kvalitetnejše delovati med oratorijem.
Datum: 5.–7. 4. 2019.

DUHOVNI VIKEND za mlade »Odkriti sebe v Gospodu«
V duhovnem vikendu bomo odkrivali: Kdo sem v Gospodovih očeh? Kajti Bog me najbolje pozna, ustvaril me je z ljubeznijo, vame položil mnogo lepega in me poslal na svet z določenim poslanstvom. Znotraj tega Božjega pogleda bom lažje odkril svojo resnično podobo in mesto v svetu in kraju.
Datum: 26.–28. 10. 2018,
27.–30. 12. 2018.

OSEBNO VODENE DUHOVNE VAJE V TIŠINI za mlade in odrasle
Na duhovnih vajah v tišini globlje spoznavamo Boga, odkrivamo sebe kot ljubljenega božjega otroka, v svoji krhkosti in veličini, grešnosti in odrešenosti … ter se okrepljeni v zaupanju, veri in ljubezni do Boga in sočloveka vračamo v vsakdanje življenje.
Datumi: 26.–30. 4. 2019,
17.–21. 7. 2019.

DUHOVNE VAJE za zakonce in družine
Sodobni ritem življenja za nikogar ni lahek. Ga je možno živeti z Gospodom? Vsekakor! Na duhovnih vajah bomo dopustili, da nas Gospod nagovori preko svoje Besede, medsebojnih pogovorov, osebne in skupne molitve, druženja …
Otroci bodo imeli prilagojen program ob igri, katehezah, petju, delavnicah …
Datum: 30. 11.–2. 12. 2018.

DUHOVNA PRIPRAVA na BOŽIČ IN VELIKO NOČ
Ob podobi in Besedi bomo vstopali v skrivnost božiča in velike noči.
Kratki katehezi – razlagi ene od svetih podob ter odlomka Božje besede – bo sledila molitev.
Datumi:
1. del: 28. november, 5. december in 12. december 2018.
2. del: 6. marec, 13. marec in 20. marec 2019.
Srečanja potekajo vsakič od 19.00 do 20.30.

JE KUHANJE RES SAMO KUHANJE?
Cvreti, kuhati in peči je lahko zgolj kulinarični užitek, spretnost kuharskega mojstra. V resnici pa je priprava hrane za lep in okusen obed, bogoslužno dejanje. Uživanje hrane ni le hranjenje telesa, ampak celega človeka, njegovega duha in duše.
Tečaj obsega pet srečanj, enkrat mesečno od 16h do 20h.
Datumi bodo objavljeni kasneje.
 

INFORMACIJE IN PRIJAVE:
Zavod Dominika, Marijin dom
Partizanska cesta 6, 4260 Bled
md.bled@gmail.com
041 811 369; 04 574 10 75

Kdor želi finančno podpreti Marijin dom, lahko svoj dar nakaže na Zavod Dominika, IBAN SI56 0209 1025 6290 367 (NLB d.d.), z namenom plačila »dar za Marijin dom«


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.