FOTO: Blagoslov konjev na god sv. Štefana 2015

Datum objave: 26. december, 2015 Zapisal: Miha Bevk   

Na god sv. Štefana, 26. decembra, so se pred cerkvijo sv. Florijana v Trzinu zbrali konjeniki. Konje je blagoslovil župnik Boštjan Guček.

IMG_0480

Pobudnik blagoslova Matic Mušič s svojim konjem

Tudi letos smo imeli na Štefanovo blagoslov konjev, ki je privabil kar nekaj lastnikov konj in ljubiteljev teh plemenitih živali, predvsem pa najmlajših. Prvič smo imeli blagoslov lansko leto (takrat smo blagoslovili okrog deset konj) na pobudo farana in konjerejca Matica Mušiča, ki je bil tudi tokrat glavni pobudnik. Blagoslovili smo več kot dvajset konj.

Med nami smo imeli poleg domačih konjev še druge, gostujoče, iz okolice župnije, ki so tako popestrili sam dogodek in nam obljubili, da se bodo tudi naslednje leto udeležili blagoslova.

Po kratki molitvi in blagoslovu konj z željo, da bi jim služilo zdravje in veselje v druženju z njihovimi lastniki, je sledilo še prijetno druženje in pogostitev. Seveda ni manjkalo tudi priložnosti za lepo fotografijo in nastanek galerije slik, katero si lahko ogledate pod prispevkom.

Boglonaj vsem pridnim gospodinjam za dobrote ter gasilcem Prostovoljnega društva Trzin za zaporo ceste v času blagoslova.

Že sedaj pa vabimo vse konjerejce in ljubitelje konj, da se udeležijo blagoslova tudi v naslednjem letu, v ponedeljek 26. decembra.

Galerija slik


Foto: Miha Gradišek


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.