Molitev za zdravje in končanje pandemije

Datum objave: 25. november, 2021 Zapisal: Miha Bevk   

Naši škofje so na zadnji seji škofovske konference (22.11. 2021) podprli pobudo molitve Radia Ognjišče za zdravje v času epidemije. Tako bo na praznik Marije Brezmadežne, 8. decembra, ob 19.00 sveta maša za zdravje in konec epidemije v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani. Pred omenjenim praznikom pa bo devetdnevnica s prošnjo za zdravje. K omenjeni molitvi škofje vabijo vse vernike.

Kakor po svetu tako se tudi v naši državi ponovno soočamo z visokimi dnevnimi številkami okuženih s covidom in posledično z maksimalno zasedenimi bolnišničnimi kapacitetami ter obremenjenostjo zdravstvenega osebja na intenzivnih in covid oddelkih v vseh bolnišnicah. Vse to nas z dnevno visokimi številkami mrtvih navdaja s strahom in večjo skrbjo za naše zdravje in zdravje vseh državljanov. V takšni hudi preizkušnji moramo kristjani še bolj prepoznati potrebo po molitvi, za katero vemo, da dela čudeže. Zato smo dali na škofovsko konferenco pobudo, da se skupaj z našimi pastirji povežemo v molitvi s prošnjo za zdravje in konec epidemije. Sveta maša bo na praznik Brezmadežne ob 19.00 v cerkvi svetega Jožefa v Ljubljani. Molitev za zdravje in konec epidemije se bo povezala še s sklepom leta svetega Jožefa, h kateremu bomo prav tako dvigali naše molitve in ga prosili za posredovanje v tej hudi uri.

V cerkvi svetega Jožefa v Ljubljani bo 8. decembra ob 18.30 molitev rožnega venca in ob 19.00 pa bo somaševanje vodil predsednik škofovske konference, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Sveto bogoslužje bomo neposredno prenašali, da bo lahko pri njem sodelovalo čim več vernikov doma in po svetu.

Pred praznikom Brezmadežne bomo radijci v naši radijski kapeli pripravili molitveno devetdnevnico. Vsak dan, od 29. novembra naprej, bo ob 5.00 molitev rožnega venca, ki jo bomo prenašali v našem programu. Video prenos molitve pa boste lahko spremljali preko naših spletnih strani, FB profila in YouTube kanala Radia Ognjišče. Zato vas naši škofje in radijci vabimo, da se nam vsak dan pridružite in sodelujete pri molitvi za zdravje in konec epidemije. Naj bo zgodnja ura kot blagoslovljena žrtev, ki jo delamo iskreno iz ljubezni do Boga in naših bližnjih.

 

 

Franci Trstenjak, Radio Ognjišče


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.