KRISTUS JE VSTAL – ALELUJA! ALELUJA!

Datum objave: 3. april, 2021 Zapisal: Miha Bevk   

Z velikonočno vigilijo smo že vstopili v praznovanje vstalega Kristusa, ki je na veliki petek mnogo pretrpel, bil križan, umrl za nas in naše grehe ter se spustil do predpekla. Premagal je smrt in zveličavno vstal ter se prikazal ženam, ki so prišle h grobu. Začenjamo 50-dnevno praznovanje.

Letošnje praznovanje velike noči je bilo tudi letos ponovno nekaj posebnega, saj so bili zaradi izrednih razmer razglašeni določeni ukrepi, da bi zavirali širjenje virusa. Zaradi tega so naše cerkve prazne, duhovniki mašne daritve opravljajo brez navzočnosti ljudstva. Kljub temu pa Kristus ostaja v sredi med nami, se za nas daruje, za nas umira, in nas po Njegovem vstajenju kliče v novo življenje.

“Post je zaključen. Ne skrbi, če nisi naredil vsega, kar si hotel. Jezus ti odrešenje daje zastonj. Ne praznuj predvsem zaključka postnega časa. Post je bil priprava na praznovanje, ki ga začenjamo danes. To praznovanje bo trajalo petdeset dni, vse do binkošti. Praznuj Jezusovo vstajenje! Praznuj danes in vseh petdeset dni! Veseli se! Dovoli, da se tvoji bližnji nalezejo tvojega veselja!”

Želimo Vam blagoslovljene velikonočne praznike. Želimo si, da si jih prihodnjič voščimo osebno.

 

Galerija slik: Vigilija


Foto: Župnija Trzin


Koledar dogodkov

Koledar

Dec
25
sob
(cel dan) Božič, rojstvo Jezusa Kristusa
Božič, rojstvo Jezusa Kristusa
Dec 25 (cel dan)
Na seji ŽPS, 25. novembra 2019, je bil sprejet sklep glede svetih maš na božič. Sv. maši na božič, 25. 12. 2019, bosta ob polnoči in ob 9h (in NE ... [več]

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.