Praznik vseh svetih

Datum objave: 27. oktober, 2014 Zapisal: Miha Bevk   

SOBOTA
Slovesni zapovedani praznik vseh svetih. Sv. maši bosta po nedeljskem urniku. Med mašama bo tudi ofer za potrebe župnije. Ob 14.00 uri bodo molitve na pokopališčih v Mengšu in Domžalah. Ob 16.00 bomo v cerkvi molili rožni venec za rajne. Na Žalah bodo sv. maše vsako polno uro od 7. do 18.00 ure.

NEDELJA
Vernih duš dan. Sv. maši bosta po nedeljskem urniku. V prvih osmih dneh cerkev naklanja možnost, da lahko prejmemo popolni ali delni odpustek časnih kazni za grehe, ki jih “odplačujejo” duše v vicah. Naklonimo jih lahko za rešitev duš iz vic v občestvo z Bogom. Odpustek prejmemo pod sledečimi pogoji: obisk pokopališča, javne kapele ali cerkve, sv. spoved, obhajilo, molitev po namenu sv. očeta (npr. Vera in očenaš). Ob tem moramo biti nenavezani na greh. Odpustek je duhovna dobrina iz zasluženja Kristusa na križu, spodbudja nas h globljemu krščanskemu življenju in je obenem dobro delo za naše rajne, ki so v vicah.

Ves mesec november je posebej posvečen molitvi za rajne. Včasih kroži kakšno mnenje, da moramo rajne pustiti na miru, da z njimi nimamo kaj, kar pa je v popolnem nasprotju z našo vero. Bog nas po smrti sodi preko naše vesti za naša dela in življenje. Če imamo dolg zaradi naše grešnosti (goljufije, zamere, sovraštvo, maščevanj, opravljanje…), ne moremo v občestvo z neskončno svetim, pravičnim, a hkrati tudi usmiljenim Bogom. Prav zato ljudem v svojem usmiljenju naklanja možnost vic, posebnega stanja človeka, ki se očiščuje s trpljenjem ločenosti od Boga za vstop v nebesa. Te duše si same ne morejo pomagati, to možnost so imele na zemlji. Pomagamo jim lahko mi z molitvami in najbolj s sv. mašo. Zato bomo ves november zbirali darove. Namesto pretiravanja s svečami in rožami naredite dobro delo in darujte za sv. mašo v skrinjico “Dar” pri vhodu na kor. V zvezi s to tematiko priporočam v branje knjigo Marije Simma, Moja doživetja z dušami v vicah, ki jo je izdala založba Salve.


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.