Spored romanja Marijinega kipa iz Fatime

Datum objave: 1. maj, 2016 Zapisal: Miha Bevk   

V pripravi na 100-letnico Marijinih prikazovanj v Fatimi (2017) bo od 13. maja do 13. oktobra 2016 po Sloveniji romal kip Marije romarice iz Fatime. Slovesni sprejem kipa bo na Brezjah v četrtek, 12. maja, zvečer. Slovesnost bo vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Dva dosedanja prihoda v Slovenijo, leta 1997 in 2008, sta prinesla zelo dobre dušnopastirske sadove. Če bo vse skrbno organizirano in zlasti spremljano z gorečo molitvijo, bo šlo tudi tokrat za vseslovenski Marijin misijon s poglobitvijo vere, upanja in ljubezni.
Predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Andrej Glavan je priporočil, naj bi duhovniki od januarja do maja leta 2016 kot molitveno pripravo organizirali pet prvih sobot na fatimski način. Tudi sicer naj bi v ta namen vsi več molili, zlasti rožni venec, ki ga Mati Marija in papeži zelo priporočajo.

 

Kip Fatimske Matere Božje bo v domžalski dekaniji 13. maja (Mengeš), 17. maja (Domžale) in 18. maja (Domžale).

Celoten spored romanja Marijinega kipa iz Fatime po posameznih dekanijah oziroma župnijah si lahko ogledate TUKAJ oziroma na dnu tega prispevka.

 

fatimska_marija_web_1

 

Download “Spored romanja kipa Fatimske Matere Božje 2016” romanje_kipa_fatimske_Marije.pdf – Downloaded 673 times – 240 KB


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.