VELIKA NOČ 2021

Datum objave: 26. marec, 2021 Zapisal: Miha Bevk   

Če ne bo sprememb (čakamo na nedeljo), bo za praznike takšen režim: Do velike srede so sv. maše zvečer in je možna udeležba vernkov. Na veliki četrtek, petek, soboto bodo obredi BREZ udeležbe vernikov, bo pa vsak dan možnost prejema svetega obhajila med 20.00 in 20.30 uro. Na veliko noč sveta maša BREZ udeležbe vernikov, možnost prejema obhajila med 9.30 in 10. uro. Več v nadaljevanju (klikni Preberi več).

VELIKI ČETRTEK
Spomin Jezusove zadnje večerje. Obisk vernikov pri obredih NE BO MOGOČ.
Doma naj se zbere vsa družina. Skupaj imate lahko obred umivanja nog (npr. oče umije noge ženi in otrokom). Nato spremljate obrede velikega četrtka po televiziji.
Nato se lahko zapeljete do župnijske cerkve v Trzinu, kjer bo možnost prejema sv. obhajila od 20.00 do 20.30.

VELIKI PETEK
Spomin Jezusovega trpljenja in smrti. Obisk vernikov pri obredih NE BO MOGOČ.
Doma naj se zbere vsa družina. Lahko preberete križev pot. Pri besedah: »Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil.«, poklenknete. Na koncu križevega pota lahko počastite Jezusa na križu s poljubom. (Vzamete domač hišni križ). Namesto križevega pota lahko preberete tudi pasijon, poročilo o trpljenju in smrti Jezusa iz Svetega pisma, iz Janezovega evangelija. (Če doma nimate Svetega pisma, ga lahko najdete na internetnih straneh biblija. net ali hozana.si.
Nato se lahko zapeljete do župnijske cerkve v Trzinu, kjer bo možnost prejema sv. obhajila od 20.00 do 20.30.

VELIKA SOBOTA
Spomin Jezusovega pogreba. Jezus leži v grobu. Od 11.00 do 17.00 ure bo možno češčenje Jezusa v župnijski cerkvi v Trzinu. Vabljeni, da pridemo počastit Jezusa. Pred cerkvijo bo možno dobiti blagoslovljeni velikonočni ogenj in vodo.
Blagoslov jedil lahko spremljate po medijihj. Pripravite jedila, blagoslovljeno vodo in se zberite v krogu družine pred ekranom. Skupaj molite za blagoslov in pokropite jedila z blagoslovljeno vodo. Župnik bo ta dan blagoslovil jedila za vso župnijo v cerkvi BREZ UDELEŽBE vernikov.
Zvečer ste vabljeni, da spremljate velikonočno vigilijo. Na začetku prižgite svoje krstne sveče. Ravno tako v delu maše po litanijah, ko se obnavlja krstne obljube. Zraven lahko sodelujete z glasno skupno družinsko molitvijo. Ob koncu krstnih obljub naj se vsi pokrižajo z blagoslovljeno vodo. Eden od staršev naj pokropi vse navzoče.
Nato se lahko zapeljete do župnijske cerkve v Trzinu, kjer bo možnost prejema sv. obhajila od 20.00 do 20.30.

VELIKONOČNA NEDELJA
Spremljajte bogoslužje po televiziji. Kot običajno v korona časih, bo možnost sv. obhajila od 9.30 do 10.00 ure.

Vsem želimo obilo velikonočnega veselja, vstajenjskega upanja, ki premaguje smrt, obup in nesmisel našega bornega življenja.
župnik Boštjan s sodelavci


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.