Veliki teden 2015 – spored

Datum objave: 29. marec, 2015 Zapisal: Miha Bevk   

Ta teden praznujemo višek Cerkvenega leta in kristjanovega življenja – Veliki teden – največji krščanski praznik: velikonočno skrivnost. Posebej vabljeni k obredom zadnje dni, na veliki četrtek, petek, soboto in nedeljo.

Povabljeni tudi k češčenju Najsvetejšega in molitvi ter sv. spovedi, da se primerno pripravimo na velikonočne praznike. Otroci se v tem tednu namesto verouka udeležijo obredov velikega tedna. V prihodnjem tednu pa imajo velikonočne počitnice. Z veroukom bomo nadaljevali po beli nedelji. V tem in prihodnjem tednu, ki sta najpomembnejša v letu ni drugih dejavnosti in dogajanja v župniji, razen velikonočnega praznovanja. Prosim, da si ogledate seznam dogajanja ob velikonočnem praznovanju in urnik, da boste dobro obveščeni. Prve tri dni bo pol ure pred mašo priložnost za sv. spoved.

VELIKI ČETRTEK
Spomin zadnje večerje. Med zadnjo večerjo je Jezus postavil zakrament osebne trajne realne navzočnosti pod podobo kruha in vina. Apostole je posvetil v mašnike in jim izročil skrivnost obhajanja zakramenta sv. maše. Po slovesni maši prenesemo Najsvetejše v ječo. Češčenje bo do 22.00. Med češčenjem bo tudi priložnost za sv. spoved. Vaši darovi bodo za župnijo.

VELIKI PETEK
Spomin Gospodeve smrti. Ob 15.00 bo križev pot in molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Ob 19.00 bo obred v čast Gospodovemu trpljenju in smrti. Vaši darovi med obredom bodo namenjeni za kristjane v Sveti deželi. Po obredu prenesemo Najsvetejše v božji grob. Češčenje bo do 22.00. Ta dan med češčenjem NE BO SPOVEDOVANJA.

VELIKA SOBOTA
Zjutraj, ob 8.00 bo blagoslov ognja in vode. Nato bodo blagoslovi jedil po razporedu (12, 13-DSO 14, 15). Od 10.00 do 16.00 bo izpostavljeno Najsvetejše v božjem grobu. Ta dan si vzamemo čas, da pridemo počastit križ in Jezusa v božjem grobu. Po češčenju, ob 16.00 uri bomo v cerkvi pripravili vse potrebno za procesijo: bandera, nebo in luči.

VELIKA NOČ
V soboto zvečer po sončnem zahodu, ob 20.00 bo slovesna velikonočna vigilija, prva velikonočna maša.  Vabljeni, da k vigiliji prinesete sveče, ki jih bomo pri maši potrebovali. V nedeljo zjutraj, ob 7.30 bo vstajenjska procesija in nato sv. maša. Druga sv. maša bo ob 10.00. Med vsemi velikonočnimi sv. mašami bo ofer, darovanje za potrebe cerkve. Po procesiji in sv. maši vsi sodelavci vabljeni na okrepčilo v učilnico.


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.