FOTO: Sklep jubilejnega leta

Datum objave: 2. januar, 2015 Zapisal: Miha Bevk   

Včeraj, 1. januarja, na praznik Marije, Matere Božje smo zaključili naše jubiljeno leto, saj je bila ta dan pred 41. leti razglašena župnija Trzin. Bogu smo se zahvalili za župnijo in to bogato leto praznovanja pri sv. maši ob 10. uri. Naše praznovanje sta počastila tudi misijonarja iz Avstralije, Kevin in Gail, katere je papež nekaj let nazaj sprejel v red sv. Silvestra.

Leto 2014 je bilo dvakrat jubilejno, najprej, ker zaključujemo praznovanje 40 let ustanovitve župnije. Drugič ker praznujemo srebrni jubilej posvetitve cerkve, 25 let od kar je nadškof Šuštar na stebre cerkve naredil znamenje križa s sv. krizmo in mazilil oltar ter tako posvetil našo župnijsko cerkev.

Leto, ki je minilo, je bilo tako duhovno zelo bogato. Pričeli smo ga z avdio-video večerom (3. januar): Še pomnite prijatelji, kjer smo obujali spomine na prva dva župnika v Trzinu, pokojnega g. Jožeta Tomšiča in pokojnega g. Pavleta Krta. Dva dni kasneje so nas obiskali trobači iz Mengša in nato zasedba Mengeškega Zvona ter učenci glasbene šole L’artko.

V drugi polovici marca smo z ministranti v lastni režiji poromali k sv. Florijanu na Dunaj, v aprilu in maju pa so sledili “Nagovori za vse”, kjer smo gostili: g. prof. dr. Antona Štruklja (Dva papeža svetnika – 27. april), g. kaplana Janeza Evangelista Rusa (Mladi – 27. april), g. Štefana Babiča (Starost in bolezen – 30. april), g. dekana dr. Andreja M. Pozniča (Zakonci in družina – 2. maj), g. prof. dr. Bogdana Dolenca (Evharistija in življenje – 3. maj). Vmes smo 28. aprila poromali v materno župnijo Mengeš, kjer sta nas lepo sprejela g. župnik Janez Avsenik in duhovni pomočnik g. Štefan Babič.

V nedeljo, 4. maja, je godoval farni zavetnik sv. Florijan in to je bil tudi vrhunec jubilejnega leta. Na ta dan smo imeli procesijo z relikvijami sv. Florijana in sv. mašo, ki jo je daroval g. prelat dr. Jožef Lap. Po sv. maši smo odšli pod šotor na ploščad pred šolo, kjer je sledilo osrednje praznovanje. V maju smo imeli tudi sv. birmo in sv. prvo obhajilo, nato srečanje bolnih, starejših in invalidov naše župnije. Konec junija smo organizirali Oratorij, ki je trajal kar cel teden in zato res nekaj posebnega. V avgustu smo tradicionalno poromali na Moličko Peč.

Proti koncu novembra smo imeli oratorijski dan na temo prihajajočega adventa, ki je bil zelo lepo obiskan. Za sv. Miklavža smo dobili novo spletno stran, sledil pa je še tradicionalni koncert MePZ Svoboda iz Mengša (20. december) ter na sv. Štefana prvič blagoslov konj (26. december), na pobudo našega farana in konjerejca, Matica Mušiča, s čimer smo tudi zaobkrožili to zelo pomembno leto za našo ‘faro’.

Ob koncu še enkrat iskena zahvala vsem za vaše darove skozi vse leto, predvsem pa sodelavcem za vaš čas, trud, delo, večkrat tudi stroške in tudi prenašanje raznih neprijetnih pripomb, obrekovanj in podobnega za našo župnijo in Cerkev. Naj Bog bogato poplača vaše pričevanje in naj vas varuje lurška Mati Božja, kot piše pod njo v kapeli sv. Frančiška: “Marija varuj Trzince!”

 

podobica-zupnije_1st

podobica-zupnije_2st

Galerija slik: Povzetek leta 2014


Povzetek leta 2014, ki je bilo za našo župnijo jubilejno leto, saj smo skozi celo leto proznovali 40 let ustanovitve župnije. Tako je nastala tudi galerija slik v povezavi z zgornjim prispevkom.

Foto: Miha Gradišek, Miha Bevk, Andrej Nemec, Stane Mesar, Natalija Nataša Frelih

Galerija slik: Sklep jubilejnega leta, 1. 1. 2015


V četrtek, 1. 1. 2015, smo sklenili jubilejno leto. S svojim prihodom sta nas počastila misijonarja iz Avstralije, Kevin in Gail.

Foto: Miha Gradišek


Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.