Naše božično voščilo vsem Vam

Datum objave: 24. december, 2020 Zapisal: župnik Boštjan Guček   

Drage župljanke in župljani in ljudje dobre volje!

Dovolite, da vam v nadaljevanju tega prispevka oba dušna pastirja v Trzinu voščiva blagoslovljene božične praznike. Voščilo si lahko preberete s klikom na spodnji “preberi več.”

PREBERI VOŠČILO V CELOTI

Najprej iskrena zahvala vsem, ki ste se spomnili duhovnikov v vaši sredi
Letos bodo božični prazniki nekoliko drugačni na zunaj, kakor smo jih vajeni. Kljub temu bodo ostali sveti večer, božič in novo leto – praznik Božje matere Marije ter Trije kralji – Gospodova epifanija.

Morda je večja umirjenost in tudi delna zaprtost v naše domove tudi lepa priložnost, da več časa namenimo bistvu praznikov in našim najbližjim. Več bo časa za pogovor, za skupno delo in pripravo praznikov, za molitev, duhovno branje in poglobitev.
Ob sem tem si žal, ne bomo mogli seči v roko in si voščiti praznikov. Hvala Bogu imajo vsaj to možnost, da lahko komuniciramo preko različnih medijev.

Zato vam vsem lahko kar takole, sicer nekoliko neosebno, pa vendarle boljše kot nič, voščiva, da bi vse bolj spoznavali Jezusa, ki nam je s svojim rojstvom prinesel odrešenje. Da bi se poglabljali v njegovo skrivnost odrešenja, ki je prišla z njegovim ponižanjem vse do smrti na križu ter se je dopolnila v veliki noči in binkoštih.

V tem zavedanju, da smo po Kristusu odrešeni, potopljeni v njegovo skrivnost, da nas nič ne more odtrgati od njegove ljubezni, če tega nočemo mi sami, vam voščiva obilo notranjega miru, božjega blagoslova in zdravja na priprošnjo Njegove Matere, Device Marije, ki jo kličemo zdravje bolnikov.

 

Bogdan Dolenc, duhovni pomočnik
Boštjan Guček, župnik

 

Kot je bilo posebno leto, so posebne in izvirne tudi letošnje jaslice.

Galerija slik: Jaslice 2020Koledar dogodkov

Koledar

Ni prihajajočih dogodkov

Celoten koledar

Prijava na enovice župnije

Tedenska oznanila


Podatki nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam.